Zasto bas ta kultura?

Zasto bas ta kultura?

Zivot u nekada carskoj Rusiji,a danas "demokratskoj" nije nikada bio lagodan za obican plebs, cak ni posle transformacije iz poljoprivredne u nuklearnu silu.

Tezak nacin zivota u ne bas prijatnim uslovima oblikovao je mentalitet stanovnika tog podrucja. Jednostavno, ili se bori i opstani ili nestani. To se prenelo i na sport. 
Tamo olimpijska medalja u sportovima kao sto su rvanje ili weightlifting znaci uglavnom dozivotno resenje finansijskih problema. Stoga je veliki broj takmicara krenulo tim putem i time stvorilo ogroman uzorak sportista koji su bili praceni od strane trenera, promene su zapisivane i analizirane i vremenom su se izdvojile najefikasnije metode u treningu.

Brojna takmicenja na gradskom,regionalnom i nacionalnom nivou iznedrila su brojne takmicare danas poput Malaniceva,Belkina, Belajeva, Kokljajeva,Konstantinovsa itd. Ako bismo zasli u weightlifting,brojne Spartakijade i Heraklijade lista bi stvarno bila beskonacna. Uostalom, nije samo sport sustinski protkan kvalitetom.  Pogledajte ostale sfere pocev od knjizevnosti, preko arhitekture,klasicne muzike pa sve do kosmonautike. Jednostavno,sve se radi temeljno, bez maskiranja gresaka i preskakanja stepenika. Sa gledista sporta, zahvaljujuci tome imamo sportiste sa besprekornom tehnikom,velikim radnim kapacitetima  i celicnom voljom.